söndag 3 november 2013

Kycklingsandwich med Yoghurtcreme & Coleslaw

 

4 sandwichar
Ingredienser:
4 st Ciabattabröd
Gurka
Tomat
Paprika
Rödlök
Sallad
Yoghurtcreme
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
ca 1/3 kruka basilika
1-2 vitlöksklyfta/or
0,5 dl riven parmesan
1 krm salt
1 tsk svartpeppar

Gör så här:  
Riv parmesanen och lägg sedan alla ingredienser i en hög skål och mixa med mixerstav till en slät sås.
Kycklingen
700g kycklinginnerfiléer
salt
svartpeppar
paprikapulver
Gör så här:
Lägg kycklinginnerfiléerna i en ugnsfast form och strö över kryddorna.
Sätt in i ugnen på 25 grader i ca 20 minuter. Skär i en kycklingbit för att se så att de är klara.

Coleslaw
6-10 portioner
½ mellanstort vitkålshuvud
2 ganska stora morötter
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche/grekisk/turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
½ tsk dijonsenap
2 tsk socker
salt
vitpeppar
svartpeppar

Gör så här:
Riv morötterna grovt och strimla vitkålen riktigt tunt.
Hacka löken riktigt fin och pressa vitlöken.
Blanda sedan alla ingredienser i en stor skål då allt måste vändas och blandas riktigt väl. Det bästa sättet att blanda det hela är faktiskt att använda händerna.
Krydda lite och smaka och krydda sedan eventuellt lite mer.

Inga kommentarer: