söndag 26 januari 2014

Proteinbar med kokosbollsmak

8 bars
Ingredienser
4 dl havregryn (ca 140g)
2 dl proteinpulver chokladsmak
0,5 dl hackade mandlar
2 msk riven kokos
1-3 msk kokosmjöl
0,5 dl osötat äppelmos
1 msk honung eller agave sirap
0,5 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
0,5 dl valfri mjölk

Gör så här: 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ihop de blöta ingredienserna i en separat skål och häll sedan över de blöta.
Blanda ihop allt ordentligt med en slev eller med händerna.
Klä en rektanguljär bakform (ca 15-20x 15-20 cm) med plastfolie och gör folien dubbel så lång som bakfomen så att du kan vika den över formen.
Lägg den tjocka smeten i botten, vik plastfolien över formen och tryck ut smeten till ett jämnt lager i botten.
Ställ in i kylen över natten eller minst 2 timmar och ta sedan ut och skär i 8 bitar.
Förvara i kylen i ca 1,5 vecka eller i frysen upp till 2-3 månader.


Inga kommentarer: