onsdag 12 december 2012

Nutellapraliner


Ingredienser:
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
300 g nutella
5 dl corn flakes (gärna av typen Special K)
1 1/2 dl salta jordnötter
200 g mörk choklad

Gör så här:

Smält socker och sirap i en kastrull, tillsätt nutellan och rör tills allt blandats väl.
Krossa flingorna och grovhacka nötterna, rör i detta och bred ut det i en bakplåtspappersklädd form. Låt stå svalt och stelna i cirka en timme.
Smält chokladen och bred den över i ett jämnt laget.
När chokladen stelnat helt, skär kakan i små bitar med en vass kniv.
För att få till riktigt fina snitt, se till att torka av kniven så att den inte är kladdig.
Gör lite större bitar om du vill äta dom som en kaka, annars gjorde dom sig perfekt som en liten pralin till kaffet!


Inga kommentarer: