lördag 26 oktober 2013

Pastagratäng med Köttfärs & Oregano


6 portioner

Ingredienser
500g pasta
400g köttfärs
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 paprika
2 msk olivolja
1msk ajvar relish
1 msk sambal oelek
4 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
0,5 dl rött vin
1 tsk kalvfond
1 krm salt
2 tsk svartpeppar
1 msk paprikakrydda
4 msk hackad färsk oregano
1 dl riven parmesan
1 dl riven ost

Gör så här:

Hacka lök, paprika och pressa vitlök och lägg i en stor gryta.
Fräs lök, paprika och vitlök tillsammans med nötfärsen i olivolja tills färsen är rejält genomstekt och löken är mjuk.
Krydda med alla kryddor.
Lägg i sambal, ajvar och tomatpuré och fräs i nån minut.
Häll i rött vin, kalvfond, creme fraiche och grädde. Låt koka ihop i några minuter.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet men ca 1 minut kortare koktid. Häll av vattnet.
Blanda samman pastan och köttfärssåsen väl och häll sedan alltihop i en ugnssäker gratängform.
Blanda riven parmesan och riven ost och strö ett jämnt lager över pastan.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Strö eventuellt över lite extra hackad oregano innan servering.
Servera tillsammans med en god sallad eller lite bröd. 

Inga kommentarer: