måndag 1 juli 2013

Ost & Skinkpaj


Ingredienser
Pajdeg:

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:

300 g skinka
200 g riven ost
3 dl mjölk
3 st ägg
1-2 krm muskornöt
0,5 krm vitpeppar
salt
1 st purjolök
bacon

Gör så här:

Blanda smör, vetemjöl och vatten till en deg.
Tryck ut degen i en pajform ca. 22-25 cm i diameter. Ställ in pajformen i kylen under tiden du gör fyllningen (helst minst 15 min).

Riv osten, skär skinkan i mindre bitar och stek baconen så den blir knaprig och god.
Hacka purjolöken.
Vispa ägg och mjölk i en skål.
Tillsätt kryddorna. Hur mycket salt man behöver beror på hur salt skinkan är. Jag använder knappt något salt alls då jag även har bacon i.
Tillsätt den rivna osten, skinkan, baconen och purjolöken och rör ihop allt till en smet som du häller upp i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200°C i 35-40 minuter.


Inga kommentarer: