onsdag 3 juli 2013

Kakor med hallonsylt



Ingredienser:

115 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg, delat i gula och vita
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
25 g malen mandel eller valfria nötter (jag tog hasselnötter)
100 g hallonsylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
Vispa smör och drygt 1 dl av sockret vitt och poröst.
Tillsätt vaniljsockret och äggulan och blanda till en jämn smet.
Sikta ner vetemjölet och salt, blanda noga.
Blanda ihop resten av strösockret med de malda nötterna och lägg det på en tallrik.
Vispa lätt upp äggvitan i en separat skål.
Rulla valnötsstora kulor av degen som doppas i äggvitan och rullas på tallriken i nötsockret. Lägg kulorna på plåten och tryck en djup grop med tummen i varje.
Grädda i 10 minuter. Tryck ner tummen igen och fyll hålen med sylt.
Grädda ytterligare 10-12 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna. Vänd på plåten en gång.
Låt dem sedan svalna av på ett galler.

Inga kommentarer: