söndag 10 mars 2013

Avokadosoppa


Ingredienser:
2 st mogna avokado
2 st hela gurkor
Saften och skalet från två lime
2 dl grönsaksbuljong
0.5 dl smetana 
En halv kruka färsk mynta
Några droppar grön tabasco
2 st vitlöksklyftor
En skvätt vitvinsvinäger
Salt och peppar
1 st liten rödlök, finhackad
Några skivor rökt lax
0.25 st gurka i fina bitar 

Gör så här:

Skär avokadon på mitten och ta bort kärnan från frukten (stoppa sedan kärnan i jord och vattna då och då, så kanske du har ett eget avokadoträd om några decennier).
Skala gurkorna, skär dem på längden och skrapa bort de vattniga fröna i mitten med en sked.
Spara en fjärdedel av gurkan till dekoration.
Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills du har en mjuk och krämig soppa.
Späd avokadosoppan med mer buljong om du tycker att den blir för tjock, och smaka av.
Salta, peppra, ha i mer vinäger eller kanske ohemula mängder tabasco? Smaka, smaka, smaka!
Förvara sedan avokadosoppan svalt tills du ska äta den.
Garnera innan servering avokadosoppan med finhackad rödlök, gurkbitar och några skivor rökt lax i bitar.

Inga kommentarer: