*Äggulan bör vara rumstempererad, är den för kall är det precis som med chokladen, stor risk att allt blir en klumpig massa.
*Om nu detta händer, (vilket det då och då gör) få inte panik utan ta fram elvispen! Börjar äggulan och chokladen klumpa sig, tillsätt den vispade grädden, lite i taget och vispa med elvispen. Efter ett par sekunder brukar allt bli till en len massa i skålen och faran är över!
Ingredienser:
200 g vit choklad
1 äggula
3 dl vispgrädde
Gör så här:
♡ Börja med att hacka chokladen fint och smält den över vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna helt.
♡ Separera äggulan från vitan och vispa upp gulan lätt.
♡ Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, vispa den inte allt för hård, då kan moussen lätt bli lite grynig.
♡ Blanda ner äggulan, lite i taget i den smälta chokladen, rör konstant.
♡ Tillsätt sedan chokladsmeten i grädden och blanda allt noga.
♡ Ha upp i portionsglas och låt stelna i kylen minst två timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar