tisdag 25 december 2012

Vit chokladmousse

*Låt alltid chokladen svalna efter att du smält den, annars är risken stor att det hela skär sig.
*Äggulan bör vara rumstempererad, är den för kall är det precis som med chokladen, stor risk att allt blir en klumpig massa.
*Om nu detta händer, (vilket det då och då gör) få inte panik utan ta fram elvispen! Börjar äggulan och chokladen klumpa sig, tillsätt den vispade grädden, lite i taget och vispa med elvispen. Efter ett par sekunder brukar allt bli till en len massa i skålen och faran är över!



Ingredienser:

200 g vit choklad
1 äggula
3 dl vispgrädde

Gör så här:

Börja med att hacka chokladen fint och smält den över vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna helt.
Separera äggulan från vitan och vispa upp gulan lätt.
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, vispa den inte allt för hård, då kan moussen lätt bli lite grynig.
Blanda ner äggulan, lite i taget i den smälta chokladen, rör konstant.
Tillsätt sedan chokladsmeten i grädden och blanda allt noga.
Ha upp i portionsglas och låt stelna i kylen minst två timmar.


Inga kommentarer: