Ingredienser:
Sandwichcookies:
250 g smör
2 dl ljust muscovadosocker
1 knivsudd vanilj
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
100 g Schwizernötchoklad
Gör så här:
1 knivsudd vanilj
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
100 g Schwizernötchoklad
Gör så här:
♡ Skär smöret i små kuber, blanda smör, socker, vanilj, bakpulver och vetemjöl i en bunke.
♡ Hacka chokladen och ha i den. Blanda snabbt ihop till en smidig deg.
♡ Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Låt vila svalt i minst 30 minuter..
♡ Skär hälften av kakdegen i cirka 1/2 cm breda skivor (resten av kakdegen lägger du i frysen, perfekt att ta fram när man får oväntat besök och snabbt behöver något gott till fikat!!)
♡ Grädda kakorna i 180 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg.
♡ Hacka chokladen och ha i den. Blanda snabbt ihop till en smidig deg.
♡ Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Låt vila svalt i minst 30 minuter..
♡ Skär hälften av kakdegen i cirka 1/2 cm breda skivor (resten av kakdegen lägger du i frysen, perfekt att ta fram när man får oväntat besök och snabbt behöver något gott till fikat!!)
♡ Grädda kakorna i 180 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg.
(Krämen räcker ungefär till 10 dubbla kakor).
Nougatkräm:
1 dl vispgrädde
100 g nougat
Gör så här:
Gör så här:
♡ Värm grädden i en kastrull.
♡ Skär nougaten i små bitar och låt den sakta smälta ner i grädden. Låt grädden svalna helt innan du vispar upp den till en fast kräm.
♡ Skär nougaten i små bitar och låt den sakta smälta ner i grädden. Låt grädden svalna helt innan du vispar upp den till en fast kräm.
♡ Bred nougatkrämen på hälften av kakorna, lägg sedan på de övriga kakorna och ät direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar