Ingredienser:
(ca. 12 stycken)
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
2/3 dl naturell yoghurt
1 dl hasselnötter
Nutella
Gör så här:
♡ Vispa det rumstempererade smöret mjukt tillsammans med sockret.
♡ Tillsätt äggen, ett i taget.
♡ Blanda samman alla torra ingredienser och vispa dem klumpfria med hjälp av en ballongvisp.
♡ Rör i dem tillsammans med yoghurten. Blanda väl. Hacka hasselnötterna och ha sist i dem.
♡ Ställ ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt mellan formarna.
♡ Klicka i cirka en dessertsked med nutella i varje muffin.
♡ Blanda nutellan och muffinsmeten med hjälp av en tandpetare.
♡ Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.
Chokladfrosting:
100 g philadelphiaost
75 g mjukt smör
50 g mörk choklad
3 msk kakao
1 nypa vaniljpulver
3 msk kallt kaffe
cirka 3 dl florsocker
♡ Vispa färskost och det mjuka smöret.
♡ Smält chokladen och låt den svalna, tillsätt den under omrörning.
♡ Ha sedan i kakao, vanilj och kallt kaffe.
♡ Tillsätt florsockret, lite i taget tills du får en jämn och tjock frosting.
♡ Spritsa på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar