måndag 17 december 2012

Nutellacupcakes


Ingredienser:
(ca. 12 stycken)

125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
2/3 dl naturell yoghurt
1 dl hasselnötter
Nutella

Gör så här:

Vispa det rumstempererade smöret mjukt tillsammans med sockret.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda samman alla torra ingredienser och vispa dem klumpfria med hjälp av en ballongvisp.
Rör i dem tillsammans med yoghurten. Blanda väl. Hacka hasselnötterna och ha sist i dem.
Ställ ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt mellan formarna.
Klicka i cirka en dessertsked med nutella i varje muffin.
Blanda nutellan och muffinsmeten med hjälp av en tandpetare.
Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.

Chokladfrosting:

100 g philadelphiaost
75 g mjukt smör
50 g mörk choklad
3 msk kakao
1 nypa vaniljpulver
3 msk kallt kaffe
cirka 3 dl florsocker

Vispa färskost och det mjuka smöret.
Smält chokladen och låt den svalna, tillsätt den under omrörning.
Ha sedan i kakao, vanilj och kallt kaffe.
Tillsätt florsockret, lite i taget tills du får en jämn och tjock frosting.
Spritsa på.


Inga kommentarer: