måndag 17 december 2012

Bailey's Cupcake


Ingredienser:
(ca. 16 stycken)

3 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kakao
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten
1/2 dl starkt kaffe
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl Bailey´s

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en skål, rör om med en ballongvisp så alla klumpar försvinner.
Gör en grop i mitten och tillsätt ägg, vatten, kaffe, creme fraiche och Bailey´s.
Vispa på låg hastighet tills allt är väl blandat. Vispa sedan i ytterligare 3 minuter tills du fått en blank och smidig smet.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet.
Grädda i 180 grader i 18-20 minuter. Pensla de varma muffinsarna med Bailey´s. Låt svalna helt.

Frosting:

200 g mjukt smör
3-4 dl florsocker
3 msk Bailey´s

Vispa smöret tills det är jämnt och riktigt mjukt, tillsätt florsockret lite i taget.
Ha sist i likören och blanda väl.
Spritsa frostingen på dina cupcakes och dekorera med pärlor och glitterströssel.

Inga kommentarer: