(ca. 16 stycken)
3 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kakao
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten
1/2 dl starkt kaffe
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl Bailey´s
Gör så här:
♡ Blanda alla torra ingredienser i en skål, rör om med en ballongvisp så alla klumpar försvinner.
♡ Gör en grop i mitten och tillsätt ägg, vatten, kaffe, creme fraiche och Bailey´s.
♡ Vispa på låg hastighet tills allt är väl blandat. Vispa sedan i ytterligare 3 minuter tills du fått en blank och smidig smet.
♡ Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet.
♡ Grädda i 180 grader i 18-20 minuter. Pensla de varma muffinsarna med Bailey´s. Låt svalna helt.
Frosting:
200 g mjukt smör
3-4 dl florsocker
3 msk Bailey´s
♡ Vispa smöret tills det är jämnt och riktigt mjukt, tillsätt florsockret lite i taget.
♡ Ha sist i likören och blanda väl.
♡ Spritsa frostingen på dina cupcakes och dekorera med pärlor och glitterströssel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar