Ingredienser:
100 g smör
2.5 dl farinsocker
2 st ägg
1.5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel, malen
1 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk malen ingefära
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
Gör så här:
♡ Sätt ugnen på 225 grader.
♡ Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i sänder.
♡ Sätt ugnen på 225 grader.
♡ Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i sänder.
♡ Rör ner gräddfil.
♡ Blanda mjölet med pepparkakskryddor och bikarbonat.
♡ Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. ♡ Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dina pepparkaksmuffins i ca 10 min.
Frosting till pepparkaksmuffins:
♡ Hacka vit choklad, smält den i ett vattenbad och låt svalna.
♡ Rör ihop färskost och vit choklad till en krämig frosting. Låt den stelna något i kyl eller frys.
♡ Toppa dina pepparkaksmuffins med cream cheese frosting.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar