Ingredienser
Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
♡ Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, mjöl och bakpulver. Rör till en jämn deg.
♡ Tryck ut pajdegen i en pajform. Forma gärna kanterna i ett fint mönster.
Pajskalet är en sådan där enkel variant som du gör direkt i kastrullen och det behöver inte förgräddas. Om kanterna börjar bli brända kan du täcka dem med lite ugnsfolie.
Ingredienser
Ricottafyllning:
250 g ricotta
2 dl strösocker
2 ägg
äkta vaniljpulver
skal och saft från 1 ekologis lime
8 dl färska blåbär
2 msk potatismjöl
strösocker efter behov
Gör så här:
♡ Blanda ricotta och socker till en jämn smet.
♡ Tillsätt äggen och vaniljen.
♡ Tvätta limen noga och riv av skalet och pressa i saften.
♡ Fyll skalet med mascarponekrämen.
♡ Blanda potatismjöl, socker och blåbär. Strö detta över fyllningen.
♡ Grädda i 200 °C i cirka 40 minuter eller tills ricottakrämen stannat helt.
♡ Täck över kanterna om de börjar bli brända. När pajen svalnat, ha över resterande blåbär.
♡ Servera vaniljsås eller en god vaniljglass till pajen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar