fredag 14 december 2012

Festliga Biffar


(8-10 st)

Ingredienser:

800 gram blandfärs
2 ägg
2 dl vatten
2 msk malen paprika (mild)
1½ tsk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk malen vitpeppar
Salt
Smör till stekning

Gör så här:

Blanda färsen med övriga ingredienser till smeten.
Forma till biffar och platta till dom innan du lägger dom i stekpanna.
Stek på hög värme så de får fin färg på bägge sidorna.
Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper vartefter de blivit brynta. Dom ska inte bli genomstekta nu, bara få färg och sedan gå färdiga i ugnen med potatismoset på.
Spritsa mos på varje biff. Blir det mos över kan du spritsa ut små toppar vid sidan om på plåten.  
♡ Dra några varv med pepparkvarnen över.
Gratinera i ugn på 225 grader, sänk värmen till 175 efter 10 min, och låt gå ca 5-10 min tills biffarna är genomstekta och köttsaften är klar.

Duchesspotatis:

6-8 potatisar av mjölig sort.

Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. Här använde jag två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt och vitpeppar.

Inga kommentarer: