(8-10 st)
Ingredienser:
800 gram blandfärs
2 ägg
2 dl vatten
2 msk malen paprika (mild)
1½ tsk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk malen vitpeppar
Salt
Smör till stekning
Gör så här:
♡ Blanda färsen med övriga ingredienser till smeten.
♡ Forma till biffar och platta till dom innan du lägger dom i stekpanna.
♡ Stek på hög värme så de får fin färg på bägge sidorna.
♡ Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper vartefter de blivit brynta. Dom ska inte bli genomstekta nu, bara få färg och sedan gå färdiga i ugnen med potatismoset på.
♡ Spritsa mos på varje biff. Blir det mos över kan du spritsa ut små toppar vid sidan om på plåten.
♡ Dra några varv med pepparkvarnen över.
♡ Gratinera i ugn på 225 grader, sänk värmen till 175 efter 10 min, och låt gå ca 5-10 min tills biffarna är genomstekta och köttsaften är klar.
Duchesspotatis:
6-8 potatisar av mjölig sort.
♡ Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. Här använde jag två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt och vitpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar