Ingredienser:
115 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg, delat i gula och vita
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
25 g malen mandel eller valfria nötter (jag tog hasselnötter)
100 g hallonsylt
Gör så här:
♡ Sätt ugnen på 180°C.
♡ Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
♡ Vispa smör och drygt 1 dl av sockret vitt och poröst.
♡ Tillsätt vaniljsockret och äggulan och blanda till en jämn smet.
♡ Sikta ner vetemjölet och salt, blanda noga.
♡ Blanda ihop resten av strösockret med de malda nötterna och lägg det på en tallrik.
♡ Vispa lätt upp äggvitan i en separat skål.
♡ Rulla valnötsstora kulor av degen som doppas i äggvitan och rullas på tallriken i nötsockret. Lägg kulorna på plåten och tryck en djup grop med tummen i varje.
♡ Grädda i 10 minuter. Tryck ner tummen igen och fyll hålen med sylt.
♡ Grädda ytterligare 10-12 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna. Vänd på plåten en gång.
♡ Låt dem sedan svalna av på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar