lördag 8 december 2012

Pepparkaksmuffins



Ingredienser:
100 g smör
2.5 dl farinsocker
2 st ägg
1.5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel, malen
1 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk malen ingefära
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i sänder.
Rör ner gräddfil.
Blanda mjölet med pepparkakskryddor och bikarbonat.
Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. 
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dina pepparkaksmuffins i ca 10 min.

Frosting till pepparkaksmuffins:

Hacka vit choklad, smält den i ett vattenbad och låt svalna.
Rör ihop färskost och vit choklad till en krämig frosting. Låt den stelna något i kyl eller frys.
Toppa dina pepparkaksmuffins med cream cheese frosting.


 
 

Inga kommentarer: