onsdag 12 december 2012

Cookie dough praliner


Ingredienser:
ca 30 stycken:

100 g smör
1 1/2 dl florsocker
ca 2 msk kaffe
ca 3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
100 g ca 40 % choklad
200 g choklad
strössel eller pärlor

Gör så här:

Vispa smör och socker mjukt, tillsätt kaffet. Rör i mjöl och vaniljsocker.
Hacka de båda chokladsorterna ganska fint, är bitarna för stora kan det vara svårt att få till fina bollar.
Ha i chokladen och blanda väl, forma till runda bollar.
Låt dem vila i frysen i minst två timmar.
Smält chokladen och doppa de frysta bollarna i den, man får vara ganska snabb då chokladen stelnar supersnabbt på de frysta bollarna.
Strö genast fint strössel eller pärlor över.

Orkar man inte stå och rulla all deg till bollar kan du blanda degen med vaniljglass och frysa in, vips har du din egen variant av Ben & Jerry’s “Cookie dough ice cream”.


Inga kommentarer: