fredag 2 december 2011

Majsbröd

Har precis gjort en sats majsbröd & väntar på att den ska
svalna innan nästa sats ska in i ugnen.
Det är jätte gott & man behöver varken smör eller något
pålägg på om man inte vill.
Det är inte så där jätte nyttigt kanske, men gott, & det duger för mig!
Har bytt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl,
är uppvuxen på glutenfritt då min syster är glutenintolerant
så jag tycker det mesta blir godare med glutenfritt!

3 dl Polenta
3 dl Vetemjöl eller Glutenfritt mjöl
1,5 dl Strösocker
1 tsk Salt
1 tsk Bakpulver
100 g Smör
2 Ägg
3 dl Mjölk
2 dl (2 nävar) Riven ost
1 Burk med majskorn
Flingsalt

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret & blanda ägg & mjölk.
Blanda ner de torra ingredienserna & häll därefter i
den rivna osten & majskornen.
Häll ut i en långpanna med bakplåtspapper,
strö lite flingsalt över smeten &
grädda i mitten av ugnen på 200°C i 20 min.

Super enkelt & går jätte snabbt att göra!

Enjoy!

Kärlek
Tess

Inga kommentarer: