Har precis gjort en sats majsbröd & väntar på att den ska
svalna innan nästa sats ska in i ugnen.
Det är jätte gott & man behöver varken smör eller något
pålägg på om man inte vill.
Det är inte så där jätte nyttigt kanske, men gott, & det duger för mig!
Har bytt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl,
är uppvuxen på glutenfritt då min syster är glutenintolerant
så jag tycker det mesta blir godare med glutenfritt!
svalna innan nästa sats ska in i ugnen.
Det är jätte gott & man behöver varken smör eller något
pålägg på om man inte vill.
Det är inte så där jätte nyttigt kanske, men gott, & det duger för mig!
Har bytt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl,
är uppvuxen på glutenfritt då min syster är glutenintolerant
så jag tycker det mesta blir godare med glutenfritt!
3 dl Polenta
3 dl Vetemjöl eller Glutenfritt mjöl
1,5 dl Strösocker
1 tsk Salt
1 tsk Bakpulver
100 g Smör
2 Ägg
3 dl Mjölk
2 dl (2 nävar) Riven ost
1 Burk med majskorn
Flingsalt
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret & blanda ägg & mjölk.
Blanda ner de torra ingredienserna & häll därefter i
den rivna osten & majskornen.
Häll ut i en långpanna med bakplåtspapper,
strö lite flingsalt över smeten &
grädda i mitten av ugnen på 200°C i 20 min.
Super enkelt & går jätte snabbt att göra!
Enjoy!
Kärlek
Tess
3 dl Vetemjöl eller Glutenfritt mjöl
1,5 dl Strösocker
1 tsk Salt
1 tsk Bakpulver
100 g Smör
2 Ägg
3 dl Mjölk
2 dl (2 nävar) Riven ost
1 Burk med majskorn
Flingsalt
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret & blanda ägg & mjölk.
Blanda ner de torra ingredienserna & häll därefter i
den rivna osten & majskornen.
Häll ut i en långpanna med bakplåtspapper,
strö lite flingsalt över smeten &
grädda i mitten av ugnen på 200°C i 20 min.
Super enkelt & går jätte snabbt att göra!
Enjoy!
Kärlek
Tess
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar